Antiaging SPA studio,

Gde smo
Kozmetički salon i studio za negu lica i tela

Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija je dostignuce do kojeg se došlo najnovijim zdravstvenim otkricima u kombinaciji sa prirodnim procesima za održavanje lepote. Omogućuje polagano uklanjanje najgornjeg sloja kože, kako bi se ćelije koje ostanu na površini potsakle da stvaraju nove supstance, koje izgledaju svježije i na kojima se ne vidi uticaj atmosfernih elemenata. Aparat za dermoabraziju lako se kontrolise uz pomoc sonde koja se samo prislanja na deo kože koji se želi tretirati, sitni kristalcici obavljaju ostatak posla.  

 

zena sa vezanom kosom lezi na ledjima dok joj terapeut drzi prislonjenu sondu aparata za mikrodermoabraziju na licu uz desni obraz

Aparatom takođe potstičemo regeneraciju tkiva.   U slučaju hipertropskih ožiljaka, opet smanjujemo otok epiderme sa vidljivim smanjenjem ožiljka i nakon nekog vremena nestaje i zamenjuje ga novo tkivo. Isti mehanizmi se koriste za uklanjanje ožiljaka od akni i vodenih kozica. Nejednaka pigmentacija kože kao što su staracke pege, koje se cesto pojavljuju po rukama se lako mogu “izbrisati” mikrodermoabrazijom.

Nakon mikrodermoabrazije preporučuje se nega kože hidratantnim kremama i serumima, kao i obavezna zaštita od UV zraka..


Potpuno je prirodno, bezbolno i ne zahteva upotrebu hemikalija.aparat koji koristimo za mikrodermoabraziju u kozmetickom salonu Antiaging SPA centar

Šta je mikrodermoabrazija?

Mikrodermoabrazija je terapeutska metoda eksfoliacije kože, tj. uklanjanje i smanjivanje hipertrfičnih ožiljaka, ožiljaka od akni i vodenih kozica nejednake pigmentacije (npr. staracke pege).

Mikrodermoabrazija je vrlo blaga i neagresivna metoda uklanjanja površnog sloja kože, tj izumrlh ćelija stratum korneuma. To je jedna od baznih procedura poboljšanja teksture kože.

Tretman mikrodermoabrazije:

 • - čini kožu glađom, ublažava fine linije i bore, smanjuje ožiljke, smanjuje pore, redukuje površinsku hiperpigmentaciju
 • - pojačana mikro cirkulacija u koži poboljšava prijenos kiseonika i hranjivih materija u ćeliju.
 • - stimuliše ćelije u dermisu i epidermisu, što povećava proizvodnju kolagena
 • - pojačava protok limfe, čime smanjuje nadutost i eliminiše nakupljeni otpad
 • jos jedna slika zenskog lica sa prislonjenom sondom za mikrodermoabraziju

Za šta se najčešće koristi?

Mikrodermoabrazija je primenljiva i uspešna kod svih tipova kože: mladjih, starijih, svetle ili tamne puti. Mikrodermoabrazija se koristi za smanjivanje proširenih pora, regulaciju masnoće kože, korekciju sitnih bora, korekciju površnih ožiljaka i hiperpigmentacije.

Mikrodermoabrazija je za vas ako imate:

 • - atrofiranu i ostarelu kožu koja je izgubila elastičnost
 • - staračke pjege i pigmentne lezije
 • - aktivne akne, ožiljke kao posljedica akni te posebno dugotrajne akne
 • - sve vrste ožiljaka na licu i tijelu
 • - strije
 • - kod dubljih i plićih bora
 • - kod proširenih pora

Može li se mikrodermoabrazija primenjivati na različitim delovima tela ili samo na licu?

Može. Menjanjem veličine i gustine kristala prilikom tretmana, može se koristiti za regije lica, vrata, ledja, laktova, butina.

 

Da li je metoda uspešna?

Uzimanjem uzoraka kože i histopatološkom analizom nakon šest tretmana može se videti da promene ne nastaju samo u najpovršnijem sloju kože već u svim nivoima i u svim strukturama tretirane kože. Promena u debljini kože najizražajnija je u površnom sloju epidermu. Nakon navedenih šest tretmana u okviru kojih se jedna ista regija tretira tri puta, epiderm sa 0,01 mm dostiže 0,06 mm. Takodje, pigmentne ćelije postaju ujednačene veličine i broja. U trecem sloju kože, dermu, krvni sudovi imaju izražajniji splet čime se omogućava bolja oksigenacija kože i broj koleagenih vlakana. Kolagena vlakna su nakon tretmana postajala čvršća, gušća i orjentisana horizontalno. Više od šest tretmana povećavalo je i broj elastičnih vlakana.

Šta od mikrodermoabrazije možemo očekivati?

Posle tretmana se mogu očekivati sljedeći rezultati:

- stimulacija i obnavljanje ćelija epiderma

- vidljivo povećanje gustoće i svježine gornjeg sloja kože

- poboljšanje lokalne cirkulacije u koži

- vidljivo smanjenje pora, bora i mrljica na koži

Broj tretmana uvijek određuje stručna osoba na temelju individualnog stanja, za nekakav trajni rezultat potrebno je od 4- 8 tretmana.

Kada mikrodermoabrazija kontraindikovana?

Mikrodermoabraziju nije preporučljivo primenjivati kada pacijent boluje od rozacee, telangiektazija ili proširenih kapilara, bakterijskih infekcija kože, herpesa, zaravnjenih bradavica ili kada koristi izitretinoin – roakutan.

Koje su prednosti mikrodermoabrazije?

Najveća prednost mikrodermoabrazije je što ne postoji potrebno vreme oporavka od ovog tretmana, tako da pacijent može odmah nakon tretmana obavljati svoje svakodnevne aktivnosti. Takodje, mikrodermoabrazija je potpuno bezbolna procedura i pacijent odmah nakon tretmana može videti rezultat.

Koje su mane mikrodermoabrazije?

Mikrodermoabrazija je veoma limitirana kod dubljih procesa kao što su:

- duboke bore lica

- veliki i opsežni ožiljci

- duboka hiperpigmentacija

Koje su moguće komplikacije nakon tretmana?

Moguće komplikacije su

- kratkotrajno crvenilo kože

- podlivi na mestima gde vakuum jače povuče kožu – veoma mali i prolaze za dva dana

- hiperpigmentacija nakon tretmana - samo ako se primenjuje vrlo agresivna mikrodermoabrazija kod Fitzpatrick tipa kože IV i V

Ocenite ovaj članak
(4 glasa/glasova)
Ostavite svoj komentar

Popunite sva polja označena zvezdicom (*). HTML nije dozvoljen.

Radno vreme

  od ponedeljka do petka
  12:00 - 20:00
  (vikendom ne radimo)

Bul. Nikole Tesle 57
(zelene zgrade u naselju iza Elektronskog fakulteta)
18000 Niš
Tel: 018 588 699
Mob: 060 588 6990
Email: [email protected]

telefon za zakazivanje

Pošeljno je zakazati termin. To možete uraditi na brojeve telefona 018/588-699 i 060/588-6990, ili putem emaila [email protected]

Besplatni pozivi

besplatni pozivi za zakazivanje u kozmetickom salonu Možete nas kontaktirati i besplatno putem vibera i dobiti sve neophodne informacije i zakazati tretman.