Antiaging SPA studio,

Gde smo
Kozmetički salon i studio za negu lica i tela

Masaža bambusom

U Aziji drvo bambusa simbolizuje snagu i fleksibilnost, jer za jedan mesec može narasti čak 10 m. Okrugla, glatka i čvrsta tekstura drva čini bambus fantastičnim originalnim alatom koji daruje bogatstvo različitih doživljaja.

Zašto baš bambus?

Kineski, indonežanski i japanski rituali i mitovi obiluju pričama o bambusu kao simbolu životne energije, prosperiteta, seksualnosti i plodnosti. U Kini, snopovi bambusa i dalje simbolizuju večnu mladost, snagu, prosperitet i mir. Ono što se danas mnogima čini novom tehnikom, masaža bambusom, svoje korene ustvari vuče iz nekih drevnih vremena kada je, čini se, bila mnogo više od terapeutske procedure.

maser masira osobu po ledjima i vratom drzeci stablo bambusa obema rukama "

Bambus kao materijal ima izuzetnu čvrstinu i snagu, a sa druge stane izuzetnu gipkost i lakoću. Ono što bambus čini upravo takvim je struktura njegovog spoljnog omotača koja je kao kristalna mreža silikonske strukture. Neki maseri veruju da zbog sličnosti u strukturi koja postoji između vezivnog tkiva naših mišića i strukture opne bambusa, dolazi upravo do svih ugodnosti ove masaže. Masaža bambusom dovodi do opuštanja i blagotvornog delovanja na mišićnu fasciju, ali i do blagotvornog i blagog elektromagnetnog delovanja na same mišiće.

Masaža bambusom je tehnika koja uklucuje štapove u proces masaže kako bi omogućila maseru da uradi što bolju masažu dubokog tkiva. Sama masaža blagotvorno deluje na prokrvljenost mišića i pospešuje cirkulaciju, potpomaže limfnu drenažu i izbacivanje toksičnog sadržaja nagomilanog u mišićima, pružajući pritom dubok osećaj relaksiranosti i opšteg blagostanja.

Sami fizioterapeuti i maseri koji izvode ovu masažu u velikoj meri smanjuju stres i napor na sopstvene šake i prste, a i dalje su u mogućnosti da izvedu pokrete koje zahteva jedna masaža dubokog tkiva. Masaža kraljevskim bambusima je važna karika u kulturi zdravog življenja. Ona stimulira, oslobađa napetost i odlično je sredstvo u borbi protiv stresa, glavobolje, nesanice. Neguje kožu i čini je mlađom, mekšom i sjajnijom (masaža potstiče cirkulaciju krvi, limfe i energije pa se na taj način stanice čiste, njeguju i pune energijom), otklanja iz tiela otpadne materije, razgradjuje celulit, dovodi telo i psihu u harmoniju.

maser masira zensku osobu koja lezi na stomaku bambusom po ledjima "

Ocenite ovaj članak
(1 Vote)
Još članaka u ovoj kategoriji: « Sportska masaža
Ostavite svoj komentar

Popunite sva polja označena zvezdicom (*). HTML nije dozvoljen.

Radno vreme

  od ponedeljka do petka
  12:00 - 20:00
  (vikendom ne radimo)

Bul. Nikole Tesle 57
(zelene zgrade u naselju iza Elektronskog fakulteta)
18000 Niš
Tel: 018 588 699
Mob: 060 588 6990
Email: [email protected]

telefon za zakazivanje

Pošeljno je zakazati termin. To možete uraditi na brojeve telefona 018/588-699 i 060/588-6990, ili putem emaila [email protected]

Besplatni pozivi

besplatni pozivi za zakazivanje u kozmetickom salonu Možete nas kontaktirati i besplatno putem vibera i dobiti sve neophodne informacije i zakazati tretman.