Antiaging SPA studio, Bulevar Nikole Tesle 57, 18000 Niš
(zelene zgrade u naselju iza Elektronskog fakulteta)

Gde smo
Kozmetički salon i studio za negu lica i tela

Tretmani aknozne kože

Akne nastaju kao posledica poremećaja rada lojnih žlezda i nastaju kao posledica dejstva brojnih faktora. Klinička slika može varirati od vrlo blage, pretežno sa miteserima, do vrlo teških oblika sa opsežnim gnojnim procesom i izraženim ožiljcima. Predstavljaju jednu od najčescih kožnih bolesti.

Ovakvo stanje kože nastaje pri začepljenju lojnih žlezda na licu i gornjem dijelu tela sebumom, masnom supstancom koju stvaraju lojne žlezde. Takvim nakupljanjem nastaju bubuljice. Postoji nekoliko oblika akni, a najčešće su akne vulgaris koje se prvenstveno javljaju kod adolescenata kod kojih hormonalne promjene uzrokuju povećanje žlezda lojnica i stvaranje sebuma.

Troje od petero ljudi starosti između 12 i 24 godine ima akne, ali one se mogu javiti i u drugim životnim dobima. U stvari, procenjuje se da jedan od petero odraslih starosti između 25 i 44 godine ima akne, a da skoro polovina svih odraslih žena ima blage do umerene akne.

Faktori koji dovode do stvaranja:

  • preterano stvaranje loja (sebuma)
  • nepravilno ljuštenje mrtvih ćelija kože,
  • bakterije,
  • upala,
  • hormonski poremećaji,
  • predispozicija.

Dijagnoza se uglavnom postavlja na osnovi kliničke slike i istorije bolesti.

Da bi se postigao dobar terapijski učinak potrebno je smanjiti stvaranje masti, ubrzati izmenu ćelija gornjih slojeva kože, sanirati bakterijsku infekciju i upalu. Lečenje uključuje čitav niz lokalnih preparata kao i lekove koji se uzimaju oralno, a izbor zavisi od vrste prisutnih kliničkih promena na koži. Većina pacijenata s blagim oblikom akni dobro reaguje na lokalnu terapiju: benzoil peroksidom, rezorcinolom i salicilnom kiselinom kao i antibioticima za lokalnu primenu.

U Antiaging SPA studiju, problem akni rešavamo čišćenjem lica, primenom hemijskih pilinga, elektroforezom antibiotika i upotrebom lasera. Kombinacijom ovih metoda imamo jako dobre rezultate u lečenju problematične kože. Iz skupa procedura izdvajamo hemijski piling kao moćno oružje u terapiji akni jer u sebi sadrži keratolitike i dovodi do otvaranja zapušenih lojnih žlezdi.

Uz tretman akni u Antiaging SPA studiju, koža već nakon par tretmana dobija novu dimenziju i sjaj, broj akni i mitesera se značajno smanjuje, a nakon povlačenja akni ožiljci nisu jako izraženi. U početku tretmani su češći, dok se kasnije njihova učestalost smanjuje, ali je činjenica da trajanje terapije može trajati i do godinu dana.

Ocenite ovaj članak
(9 glasa/glasova)
Još članaka u ovoj kategoriji: « Tretman lica matičnim ćelijama
Ostavite svoj komentar

Popunite sva polja označena zvezdicom (*). HTML nije dozvoljen.

Radno vreme

  od ponedeljka do petka
  12:00 - 20:00
  (vikendom ne radimo)

Bul. Nikole Tesle 57
(zelene zgrade u naselju iza Elektronskog fakulteta)
18000 Niš
Tel: 018 588 699
Mob: 060 588 6990
Email: [email protected]

telefon za zakazivanje

Pošeljno je zakazati termin. To možete uraditi na brojeve telefona 018/588-699 i 060/588-6990, ili putem emaila [email protected]

Besplatni pozivi

besplatni pozivi za zakazivanje u kozmetickom salonu Možete nas kontaktirati i besplatno putem vibera i dobiti sve neophodne informacije i zakazati tretman.

Gde smo

lokacija kozmetickog salona