Antiaging SPA studio, Bulevar Nikole Tesle 57, 18000 Niš
(zelene zgrade u naselju iza Elektronskog fakulteta)

Gde smo
Kozmetički salon i studio za negu lica i tela

Hemijski piling

Hemijski piling je procedura poboljšanja kvaliteta i strukture kože, koja daje dugotrajne efekte. Procedura se sastoji u nanošenju određenih medicinskih preparata na kožu radi kontrolisanog skidanja slojeva u cilju regeneracije. Efekti koji se dobijaju korišćenjem hemijskih pilinga još uvek su zlatni standard u odnosu na sve druge metode podmladjivanja kože.

Hemijski pilinzi su efikasna metoda kod brojnih stanja kože:

  • Akne, ožiljci od akni i crni komedoni
  • Mitiseri
  • Pigmentacije na koži (mrke mrlje) izazvane suncem ili drugim faktorima
  • Fleke
  • Fine bore
  • Početni znaci starenja i opuštena koža
  • Masna i seboroična koža
  • Proširene pore
  • Gruba koža nastala usled oštećenja suncem ili zbog starosti
  • Sivkasta koža pušača

Hemijski piling je takođe dobar uvod u tretmane lica.

zensko lice sa ultrazvucnom spatulom prislonjenom uz deni obraz koja uklanja sloj kozeOva procedura podrazumeva nanošenje rastvora određenih kiselina sa ciljem uklanjanja oštećenog sloja kože, čime se omogućava obnavljanje uklonjenog sloja novim, zdravim slojem kože. Nakon detaljnog pregleda kože prelazi se na osnovno čišćenje lica kozmetičkim preparatima koji odgovaraju tipu kože. Lice se posle toga prosuši, nakon čega se nanose određeni citratni inicijatori za regulaciju sebuma, tretiranja svih vrsta fleka, ili inicijatori sa antioksidantnim dejstvom. Nakon delovanja ovih inicijatora nanosi se rastvor specifične kiseline određene koncentracije. Procedura se završava uklanjanjem i neutralizacijom pilinga nakon čega se nanose hladne obloge.

U toku trajanja procedure klijent oseća blago do umereno peckanje na koži. Ovo porestaje odmah nakon nanošenja neutralizatora.

Posle urađenog pilinga obavezno tretiramo kožu specijalnim maskama koje smanjuju crvenilo i iritaciju kože, daju prijatan osećaj hlađenja i konačni efekat zategnute podmlađene kože. Nakon toga nanosi se krema sa zaštitnim faktorom.

Hemijski pilinzi se mogu raditi na licu, vratu, šakama, rukama i nogama. U zavisnosti od dubine, mogu biti površni, srednje duboki i duboki hemijski pilinzi. Uobičajeno je sprovođenje serije od šest tretmana na dve nedelje. Idealno vreme za sprovođenje hemijskih pilinga je jesen, zima i rano proleće, odnosno period kada sunce nije preterano jako.

Hemijski piling daje izuzetno dobre rezultate kod eliminacije sivkaste nijanse kože pušača. Kod ovakvih stanja kože ovaj tretman se preporučuje jednom mesečno.

U procesu podmlađivanja kože najpopularniji su površinski pilinzi, jer njihovo izvođenje traje kratko, daju odlične rezultate, a nije potrebno dodatno vreme za oporavak, kao kod srednje dubokih pilinga. Zavisno od tipa kože, rade se i hemijski pilinzi sa drugim vrstama kiselina, kao što je to salicilna, bademska i lakticna, a svaka od njih rešava specifični problem. Neposredno nakon ovih pilinga postoji blago crvenilo. Narednih dana prisutna je manje izražena suvoća kože. Perutanje je gotovo neprimetno i traje do 4 dana.

U Antiaging SPA studiju radimo sa pilinzima različitih koncentracija, u zavisnosti od indikacija.

Kao procedura u antiaging medicini, hemijski piling je najmanje invazivna metoda, a rezultati su zadivljujuci.

NAPOMENA: Nakon hemijskog piliga koža je nedelju dana osetljivija nego inače i ne sme se izlagati sunčevim zracima! Zbog ovoga se hemisjki pijing ne preporučuje u letnjem periodu. Hemijski pilig preporučujemo od oktobra do aprila. Od maja do septembra kao odličnu zamenu preporučujemo ultrazvučni piling lica. Detalje o ultrazvučnom pilingu možete naći na OVOM linku.

Ocenite ovaj članak
(7 glasa/glasova)
Ostavite svoj komentar

Popunite sva polja označena zvezdicom (*). HTML nije dozvoljen.

Radno vreme

  od ponedeljka do petka
  12:00 - 20:00
  (vikendom ne radimo)

Bul. Nikole Tesle 57
(zelene zgrade u naselju iza Elektronskog fakulteta)
18000 Niš
Tel: 018 588 699
Mob: 060 588 6990
Email: office[email protected]

telefon za zakazivanje

Pošeljno je zakazati termin. To možete uraditi na brojeve telefona 018/588-699 i 060/588-6990, ili putem emaila [email protected]

Besplatni pozivi

besplatni pozivi za zakazivanje u kozmetickom salonu Možete nas kontaktirati i besplatno putem vibera i dobiti sve neophodne informacije i zakazati tretman.

Gde smo

lokacija kozmetickog salona