Antiaging SPA studio,

Gde smo
Kozmetički salon i studio za negu lica i tela

Borba protiv bora i opuštene kože lica već duži niz godina predstavlja pravi izazov za lekare i kozmetičare. Nakon brojnih istraživanja došlo se do zaključka da je bioarmiranje kože najefikasnija metoda za trajnije zatezanje kože lica i tela. Bilo je potrebno naći idealan materijal kojim bi se postigao relativno trajan efekat, a koji bi imao najmanje neželjenih efekata. Pronalaskom 3D mezoniti, veliki broj problema je prevaziđen, pa se veruje da je otkriven idealan materijal koji daje dugotrajne efekte i u potpunosti je biokompatibilan.

Uvek inovativan, Antiaging SPA studio je, u već široku paletu usluga i antiejdžing tretmana, uveo i mezoniti.

3D LIFTING MEZONITIMA je neoperativna medicinska procedura kojom se postiže odličan efekat podmlađivanja i zatezanja kože. Pomoću fine, gipke igle pod kožu se ubacuju niti od biorazgradivog materijala, koje snažno aktiviraju regenerativne procese u koži i indukuju stvaranje kolagena.

Šta je mezonit?

fotografija mezoniti sa iglom za aplikaciju niti pod kozu pacijentaMezonit je gipka nit koja se jako tankim i fleksibilnim iglama ubacuje u potkožno tkivo. Napravljena od biorazgradivog materijala, debljina joj je 0,1 mm, i uvučena je unutar igle. Uvođenjem igle kroz kožu ubacuje se i nit koja nakon izvlačenja igle ostaje u koži od šest do devet meseci. U tom periodu stvara se fibrozno tkivo koje zateže kožu.
Pozitivni rezultati ovog tretmana primećuju se odmah, a traju od dve do pet godina, nakon čega se tretman može ponoviti.crtez ilustracije sta se desava sa kozom kada se mezonit postavi pod kozu
O bezbednosti materijala od koga su napravljene mezoniti (polydioxanone), govori činjenica da je to materijal koji se koristi u dečjoj kardiohirurgiji. Same mezoniti ostaju u koži 6 do 8 meseci, zatim potpuno nestaju, a efekat traje oko 2 godine. U skorije vreme koriste se i uvijene mezoniti (screw), koje izazivaju snažniju reakciju tkiva i jači lifting efekat.

Kada se primenjuju mezoniti?

Mezonitima se, zavisno od potrebe, može postići neoperativni lifting lica i delovati na popunjavanje bora između obrva, na čelu, oko očiju, usana, vrata, dekoltea, nadlaktica, stomaka i bedara. Pomoću mezoniti moguće je zatezanje podbradka, zatezanje opuštenih obraza i kože koja "visi". Postupak uvođenja niti je bezbedan, a igle su elastične i ne ostavljaju hematome, već samo tačkice od uboda koje su vidljive nekoliko sati nakon intervencije.

Kako izgleda tretman?

mezoniti sa iglama za aplikaciju u obrazu pacijentaNakon razgovora sa pacijentom i osluškivanja njegovih želja, lice ili odabrana regija za tretiranje dezinfikuju se. Nakon toga se nanosi anestetik u vidu kreme koja mora da odstoji 15 minuta. Kada anestetik počne da deluje, ubacuje se nit. Broj niti zavisi od rezultata koji želimo da postignemo. Neposredno nakon ubacivanja niti i završetka centralnog dela tretmana, na lice pacijenta stavlja se maska koja ublažava crvenilo, pa se pacijent može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Posle nekoliko dana, oseti se zatezanje kože, a kontrola se vrši kroz tri - četiri nedelje. Pun efekat intervencije 3D mezonitima vidi se posle 40 do 60 dana.

Ko ne sme da radi tretman mezoniti?

Mezoniti ne smeju raditi osobe koje boluju od autoimunih bolesti, jakih alergija, ekcema, psorijaze, raznih infekcija kože, poremećaja koagulacije krvi, i onkoloških oboljenja.

Kako izgleda priprema i oporavak?

mezoniti sa iglama za aplikaciju u vratu pacijentaPre tretmana mezonitima, osobe koje koriste oralnu kontracepciju treba da prekinu uzimanje pilula. Dva sata pre tretmana ne smeju se konzumirati alkohol, jaka hrana i cigarete, kao ni dva sata nakon tretmana. Osećaj tvrde kože i eritem prolaze u roku od šest sati. Dva dana nakon tretmana javljaju se otok, modrice i bol. Ne treba upotrebljavatii analgetike niti obloge za hlađenje i umirenje (aloja, led i slično). Preporučuje se šetnja na svežem vazduhu. Tokom pet do 11 dana nakon tretmana traje blagi osećaj peckanja u koži.

Mezoniti i drugi tretmani?

Već 15 dana nakon postavljanja niti sme se raditi mezoterapija, 30 dana kasnije dozvoljen je hemijski piling, a 90 dana od tretmana može se koristiti dermaroler ili laserski tretman. Fejs-lift se sme raditi posle mezoniti tek nakon tri i po godine.

iscrtane regije i konture za provlacenje mezoniti i zatezanje lica na obrazu i vratu

obezene linije gde se provlace mezoniti na obrazu, celu, uglovima ociju, oko usana, deholte i stomak i ledja

 

Ocenite ovaj članak
(3 glasa/glasova)
Ostavite svoj komentar

Popunite sva polja označena zvezdicom (*). HTML nije dozvoljen.

Radno vreme

  od ponedeljka do petka
  12:00 - 20:00
  (vikendom ne radimo)

Bul. Nikole Tesle 57
(zelene zgrade u naselju iza Elektronskog fakulteta)
18000 Niš
Tel: 018 588 699
Mob: 060 588 6990
Email: [email protected]

telefon za zakazivanje

Pošeljno je zakazati termin. To možete uraditi na brojeve telefona 018/588-699 i 060/588-6990, ili putem emaila [email protected]

Besplatni pozivi

besplatni pozivi za zakazivanje u kozmetickom salonu Možete nas kontaktirati i besplatno putem vibera i dobiti sve neophodne informacije i zakazati tretman.