Antiaging SPA studio, Bulevar Nikole Tesle 57, 18000 Niš
(zelene zgrade u naselju iza Elektronskog fakulteta)

Gde smo
Kozmetički salon i studio za negu lica i tela

Derma roller

DERMA ROLLER je specijalni aparat, veličine dlana, koji se sastoji od drške i valjka na njenom vrhu. Valjak je prekriven sterilnim, iglicama od titanijuma (192 iglice poređane u 7 redova). Njihova veličina varira od 0,5 do 2,5 mm. Koja će se dužina iglica koristiti zavisi od tipa kože, problema koji se rešava, efekta koji želimo da postignemo, i sl.

Kod nas još nedovoljno poznat, dermaroler je poslednjih nekoliko godina izuzetno popularan tretman u celom svetu, zbog brojnih prednosti u odnosu na neke druge tretmane lica.

U pitanju je tretman kojim se prelaskom dermarollera preko kože izazivaju mehanička mikro oštećenja kože čime se stimuliše njena regeneracija i zatezanje kože lica, vrata i dekoltea.

Njegova upotreba predstavlja novu, minimalno invazivnu tehniku kojom se prirodno podiže nivo kolagena u koži, pa se naziva još i KOLAGEN INDUKCIONA TERAPIJA.nanosenje kozmetickih preparata dermarolerom na celo pacijenta

Cilj delovanja KOLAGEN INDUKCIONE TERAPIJE je stimulisanje tela da proizvodi kolagen. To se postiže izazivanjem mikrotrauma u koži (dermis) čime dolazi do aktiviranja procesa samozalečenja te do povećane proizvodnje fibroblasta, koji se pretvara u kolagena i elastična vlakna tj. dolazi do stvaranja novog kolagena. Ovaj proces naziva se neo- kolagenoza. Klinički je potvrđeno da se nivo kolagena povećava za 100%.

Istovremeno se povećava snadbevenost kože krvlju stvaranjem novih kapilara- neo-angiogeneza.

Još jedan od pozitivnih efekata DERMA ROLLER-a je i pojačana penetracija preparata koji se nanose na kožu ( i do 40 puta), pa se dermaroler i mezoterapija neretko kombinuju u korektivnim i antiejdžing paketima.

Za postizanje punog efekta terapije potrebno je da prođe određeno vreme, jer je telu potrebno vreme da stvori novi kolagen ali su prvi rezultati vidljivi već nakon 7 do 10 dana.

Indikacije za primenu kolagen indukcione terapije

  • Bore - duboke i pliće bore, fine linije, bore smejalice (bore oko očiju), na obrazima, nazo-labijalne, bore između obrva, na čelu, vratu, dekolteu, šakama...
  • Ožiljci - od akni, proširene pore, ožiljci nastali nakon opekotina, boginja, hirurških intervencija, povreda...
  • Akne
  • Strije - na stomaku, bokovima, butinama, zadnjici, na leđima, nadlakticama...
  • Celulut - mogu se tretirati butine, bokovi, zadnjica, stomak, nadlaktice.
  • Stomak - opuštena, „smežurana“ koža.
  • Rejuvenacija kože oštećene suncem
  • Hiperpigmentacije - postinflamatorne (od akni), pigmentacije nastale usled hormonalnog disbalansa (melasma), „staračke“ pege, kao posledica oštećenja kože uv zracima... U zavisnosti od tipa kože, intenziteta promena, vrste problema koji se rešava, regije koja se tretira...a da bi se postigli maksimalni rezultati, potrebno je uraditi 3 do 4 vezana tretmana u razmaku od 4 do 6 nedelja.

Kako izgleda procedura?

Tretman počinje detaljnim čišćenjem i dezinfekcijom lica i nanošenjem anestetske kreme. Kada anestetik u potpunosti počne da deluje DERMA ROLLER-om se prelazi preko tretirane regije u različitim pravcima. Sama procedura je više neprijatna nego bolna. Nakon toga, u zavisnosti od potreba samog klijenta kao i od efekta koji želimo da postignemo, dodaju se različite aktivne supstance čiji je sastav krajnje individualan. Procedura traje od 15 do 60 minuta.

Kao propratni fenomeni ove procedure javljaju se crvenilo, različitog intenziteta (od bledo roze do jarko crvenog), u trajanju od 24 do 48 h, kao i blag otok koji se povlači za nekoliko časova.

Ocenite ovaj članak
(6 glasa/glasova)
Još članaka u ovoj kategoriji: « PRP metoda podmlađivanja
Ostavite svoj komentar

Popunite sva polja označena zvezdicom (*). HTML nije dozvoljen.

Radno vreme

  od ponedeljka do petka
  12:00 - 20:00
  (vikendom ne radimo)

Bul. Nikole Tesle 57
(zelene zgrade u naselju iza Elektronskog fakulteta)
18000 Niš
Tel: 018 588 699
Mob: 060 588 6990
Email: [email protected]

telefon za zakazivanje

Pošeljno je zakazati termin. To možete uraditi na brojeve telefona 018/588-699 i 060/588-6990, ili putem emaila [email protected]

Besplatni pozivi

besplatni pozivi za zakazivanje u kozmetickom salonu Možete nas kontaktirati i besplatno putem vibera i dobiti sve neophodne informacije i zakazati tretman.

Gde smo

lokacija kozmetickog salona