Print this page

Anticelulit terapija

Celulit je bolest potkožnog tkiva koja se ne leči dijetama, kao ni teškim fizičkim vežbama. Postoje različiti načini za njegovo uklanjanje − od masaža, preko adekvatne ishrane, korišćenja različitih preparata, do eliminacije nezdravih životnih navika, kao što su cigarete ili alkohol.

zenska guza izborana u stilu koznog namestaja sa nitnamaAntiaging SPA studio primenjuje čitavu paletu usluga u borbi protiv masnih naslaga i celulta. Kombinacijom i primenom ovih metoda moguće je da se za veoma kratak vremenski period rešite „pomorandžine kore“ i naslaga koje Vam smetaju.pomorandza

Masaže

Anticelulit masaža i limfna drenaža su najčešći načini tretiranja celulita. To su pomoćna sredstva u borbi protiv ove bolesti jer samostalno ne daju zadovoljavajući efekat. Masažama se postiže bolja cirkulacija i razmena materija, a preparati bivaju delotvorniji.

Limfna drenaža je specifični oblik masaže koja se obavlja pritiskom i gnječenjem kože, sa ciljem da se nagomilana tečnost potisne ka limfnim kanalima i tako izlučivanjem eliminiše iz tela.

Ove metode se ne sprovode kod osoba s proširenim venama, lošim kapilarima, u prisustvu infektivnih bolesti, tokom menstruacije ili trudnoće.

crtez uporednog preseka koze pre i posle anticelulit tretmanaefekti1

Elektrostimulacija

Ova tehnika se sprovodi pomoću aparata koji izazivaju kontrakcije mišića putem elektrotalasa. Kao provodnici se koriste kaiševi koji idu direktno na telo ili fleksibilne pločice i elektrode koje se pričvršćuju na kožu. zena u gacicama sa prikljucenim elektrodama za elektrostimulaciju u cilju odstranjivanja celulitaZavisno od aparata tretmani traju od 15 do 40 minuta. Njima se deluje na mišiće koji grčenjem simuliraju aktivnost i tako se zatežu. Međutim, kako celulit nema veze sa mišićima, nakon ovakvih tretmana ne možemo govoriti o lečenju celulita. Ubrzanje cirkulacije prija koži i zateže mišiće, što doprinosi opštem boljem utisku, a telo zaista izgleda bolje. Ovakvi tretmani kombinuju se sa masažom, limfnom drenažom, aroma terapijom, termo-pakovanjima...

Elektrostimulacija se ne radi u slučajevima trudnoće, proširenih vena, kod žena koje koriste spiralu. Obično je potrebno 10 do 15 tretmana.

Mezoterapija

Različiti kokteli lekova ili homeopatskih mešavina tankim iglama se ubrizgavaju direktno u zone zahvaćene celulitom, sa ciljem razgradnje masnih rezervi, drenaže, eliminacije toksina. Pre zahvata treba uraditi test. oljustena pomorandza sa koromNa mesto koje nije vidljivo ubrizga se manja količina preparata, a ukoliko nema reakcije, pristupa se tretmanima. Radi se jedan, pa drugi deo tela, a trajanje tretmana je 20 minuta. Posle mezoterapije često ostaju modrice koje nestaju nakon nekoliko dana.

Pakovanje 

Pakovanje tela raznim smesama algi, gline i eteričnih ulja jedna je od najstarijih metoda brige o telu koja datira još iz doba Kleopatre.

golo zensko telo bez celulitaDrevna bretonska legenda kaže da je „morska trava“ bila „božanska hrana“ sirena koja im je davala neodoljivi šarm koji je očarao Odiseja.

Pakovanje najčešće ima termalno dejstvo, pa aktivni sastojci i toplota koja se razvija ubrzavaju cirkulaciju i prokrvljenost, šire pore, ubrzavaju razmenu materija, posebno izlučivanje štetnih materija iz organizma. Izuzetno efikasno dejstvo na stanje kože i potkožnog tkiva manifestuje se vraćanjem elastičnosti i tonusa, a time mladalačkog izgleda kože, dajući koži dugotrajan osećaj glatkoće i zategnutosti.

Aktivni sastojci pakovanja lako prodiru kroz površinske slojeve kože i tako utiču na stimulaciju ćelijskih procesa (procesa razmene materija) bitnih za celokupno zdravlje organizma. Posebno doprinose dreniranju i omekšavanju kože, a lokalno utiču i na: cirkulaciju, limfotok, lokalni metabolizam - razmenu materija, detoksikaciju. nasmejana zena lezi na stomaku na plazi u kupacem kostimu

Pakovanje tela je neizostavan činilac u borbi protiv celulita.

U ponudi imamo veliki broj paketa za borbu protiv celulita, izaberite svoj paket.

Ocenite ovaj članak
(6 glasa/glasova)